Bli IT-konsult!

Vill du ha ett varierande jobb med många utmaningar? Drivs du av att hitta och lösa problem? Då kan livet som IT-konsult på Fujitsu vara vägen som ger dig en strålande karriär.

Fujitsu har över 150 000 anställda världen över och är kanske mest kända för hårdvara, servrar och laptops men de är även världens 5:e störta IT-tjänstföretag och de hyr ut IT-konsulter. I Sverige omfattar företaget 650 personer och cirka 100 av dem är knutna till Göteborg. Philip Nilsson är Konsultchef på Fujitsu Development Studio i Göteborg och har lång erfarenhet av IT och rekrytering.

– Man behöver både förstå ”affären” och systemen för att kunna skapa en bra helhetslösning för kunderna. Vi söker personer som är både är tekniskt begåvade och kan skriva kod men som samtidigt även har affärsförståelsen och viljan att förenkla processer och optimera utifrån kundens behov, säger Philip.

En affärsutvecklande utvecklare

Under de 10 år som Philip arbetat för Fujitsu har han sett en allt ökande efterfrågan på tjänster inom automotion – det vill säga när system automatiskt kontaktar varandra och integrationen sker smidigt. Företagens försäljning har även blivit allt mer digital och i takt med det behövs personer som både förstår affärsutveckling och IT-utveckling. Den kombinationen är fortfarande svår att finna.

– Vi arbetar främst på två sätt med vår personal. Antingen så hyrs personer ut till ett annat företag och sitter hos dem och utvecklar en lösning eller så får vi en beställning på ett system och utvecklar det inom våra egna team, ”inhouse” hos oss. Ibland är det även en kombination av dessa arbetssätt, berättar Philip.

Vill anställa juniorer