Välkommen till Spel-Hackathon!


Gillar du spel? Är du nyfiken på IT?
Testa på att programmera ditt eget spel i Scratch!


Helgen den 21-23 maj arrangerar Yrkeshögskolan Campus Mölndal och Codic Education ett Hackathon med temat Spel. Om du känner att du kanske skulle vilja arbeta inom IT-branschen framöver så är detta ett bra tillfälle att testa på enkel programmering. Vi kommer att hjälpa alla deltagare att komma igång. Åldersgräns: 18-24. Inga förkunskaper krävs!

Du får en introduktion, tillgång till handledare, träffa folk från IT-branschen och YH-utbildningar.
Vi samlas i grupper på Discord.

TIDSCHEMA

Du kommer att ingå i en mindre grupp och delas upp i Discord (du kan även arbeta helt på egen hand).

Fredag

Kl 17.00-18.30
Introduktion och genomgång av Scratch och Spel-Hackathon. 

Lördag

11.00-16.00
Spelutveckling – Handledare kommer att finnas tillgängliga på Discord. 

Söndag

15.00 – Prisutdelning! Hurra! 
1: Arduino
2: Strawbees Quirkbot
3:

Varför ska du vara med?

Förutom fina priser och möjligheter att skapa spel finns det även chans till en karriär inom IT-branschen. Arbetsmarknaden ser mycket bra ut för utvecklare/programmerare – du blir intressant direkt även om du har relativt liten erfarenhet. Om du går en YH-utbildning och håller fokus och engagemang uppe under 2 år, sen kan du vara där. Du kan få ett bra jobb på kort tid!

Vi tror att om ni som representerar arbetsgivarna talar om för vår målgrupp att det finns ett jobb efter examen så lockar det mer än alla reklamkampanjer vi kan hitta på.

Samarbete

Vi som arrangerar detta Spel-Hackathon har en gemensam idé och en vilja att nå unga för att tipsa om IT-branschen. Vi vill inspirera er och visa på möjligheterna inom IT. Yrkeshögskolan Campus Mölndal erbjuder IT-utbildningar inom tre områden: .NET-utvecklare, Moln- och Virtualiseringsspecialist och IT-projektledare. Codic Education erbjuder utbildare inom IT och är ett systerföretag till Codic som hyr ut IT-konsulter.

Vill du utbilda dig inom IT?

På Yrkeshögskolan Campus Mölndal erbjuder vi flera IT-utbildningar. Ta en titt vad som kan passa dig. En YH-utbildning är cirka 1,5-2 år lång och innehåller alltid en period med ”Lärande i arbete” (LIA). Då får du riktiga arbetsuppgifter på ett på företag som är behov av arbetskraft framöver. Chanserna är goda att du till och med får jobb på LIA-platsen om ni ”klickar”.

Gå in och anmäl dig

Det vore kul att träffa dig under Spel-Hackathon. Klicka på länken ovan så kommer du till anmälan. Vi ses!